NB I-es maradt a Viharsarki Pioneers

2015. június. 19., 18:14   |    

NB I-es maradt a Viharsarki Pioneers

A hétfői szegedi 3–2-es vereség után, csütörtökön idehaza 2–1-re győzött a Pioneers VFC futsalcsapata, ezzel idegenben lőtt több góllal a következő évre is biztosította élvonalbeli tagságát. Az osztályozó csabai visszavágója is rendkívül izgalmasan alakult, a házigazdák hátrányos helyzetből fordították maguk javára a mérkőzést. Két szerb légiósuk, Bilics és Crkvejanov nélkül érkeztek a szegediek, a hazai oldalon viszont ismét játékra jelentkezett a gólerős Laksteter Jován, nem volt tagja viszont a keretben sérülése miatt Sztojka Ádám. A vendégcsapat kezdett bátrabban, ami előnye birtokában valamelyest érthetőnek tűnt. A Pioneers a biztonságot helyezte előtérbe, csak a félidő derekán adta fel a sündisznóállást. Ekkor előbb Bondár lövését blokkolták, majd Szarka bombáját védte bravúrral Tombácz. A másik oldalon Borbélynak is minden tudására szükség volt ahhoz, hogy Ördögh löketénél megóvja csapatát a góltól. Nagy taktikai csata zajlott a pályán, de a félidő hajrájára újból mindkét fél „óvatos duhajjá” vált, nem is született gól a szünetig. A szegediek góllal kezdték a második játékrész elejét: egy védelmi hibát Teimel használt ki, a kiszolgáltatott Borbély hasa alatt a kapuba juttatva a labdát, 0–1. Nem sokkal később hatoshoz jutott a Pioneers. Laksteter fordult le emberéről, akit csak szabálytalanul tudtak megakadályozni a gólszerzésben. A büntetőt Bondár magabiztosan értékesítette, 1–1. Az egyenlítő gól után mezőnyjáték folyt, s csak az utolsó 5 percre vállalt kockázatot Kiss László edző, amikor kivezényelte csapatát öt a négyre. A kényszer szülte merészség a 37. percben hozta meg az eredményt, amikor Laksteter lövése egy szegedi játékoson megpattanva került kapuba, 2–1. Ezzel a góllal már a házigazdák számítottak NB I-esnek. Nyomban fordult is a kocka, most már a szegediek kényszerültek öt a négy elleni játékra. Ekkor azonban már képtelenek voltak újítani, vagyis a Pioneers vérverejtékes párharcban hosszabbította meg élvonalbeli tagságát, de a csongrádiak sem vallottak szégyent. Bondár Attila, a Pioneers VFC tulajdonosa: – Nagyon boldogok vagyunk, hiszen rögös úton bár, de sikerült elérni célunkat. A kezdet kezdetén tisztában voltunk vele, hogy nem lesz egyszerű, hiszen hétről-hétre nálunk tehetősebb ellenfelekkel kerültünk szembe, ennek ellenére megvalósítottuk céljainkat. Megemelem a kalapom a srácok előtt, hiszen mezítlábasan is legalább úgy járták „polkát”, mint a lakkcipős konkurensek. Pioneers Pioneers VFC–SZTE EHÖK SE 2–1 (0–0) Osztályozó futsal-mérkőzés az NB I-es tagságért, visszavágó. Békéscsaba, 200 néző. Vezette: Kovács G. P., Farkas B., Stumpf. Pioneers: Borbély – Szarka, Dócza, Bondár, Lukucz M. Csere: Patka, Szabó P., Farkas J., Veres, Dohányos, Knyihár, Zsömbörgi, Horváth B., Laksteter. Edző: Kiss László. SZTE: Tombácz – Bullás, Tóth A., Deák, Ferenczi. Csere: Vastag, Teimel, Fülöp, Ördögh, Csamangó, Rutai, Cserenkó. Játékos-edző: Cserenkó Szabolcs. Gólszerző: Bondár (26.), Laksteter (37.), ill. Teimel (23.).

Címkék:

További hírek

Általános
Amatőr Licence meghirdetése

2017-03-10 13:23:09

Amatőr Licence meghirdetése

Általános
TEQBALL asztal pályázat - II. ütem
Általános
Díjátadó Gála 2017.

2017-02-13 14:45:20

Díjátadó Gála 2017.

Értesítők, információk

2017-11-18 13:38:52

TEQBALL asztal pályázat - II. ütem

Teqball asztalok beszerzését támogatja az MLSZ

2017-03-10 13:33:19

Amatőr Licence meghirdetése

Az MLSZ elnökségének az ELN-162/2015. (12.08.) határozata szerint az elnökség a 2017/2018. bajnoki évre vonatkozóan az NB III. és a megyei I. osztályú férfi felnőtt bajnokságokban kötelező nevezési feltételként írja elő a licenc megszerzését.

2017-03-10 13:23:09

Amatőr Licence meghirdetése

2017-02-13 14:45:20

Díjátadó Gála 2017.

2017-02-13 14:44:36

Díjátadó Gála 2017.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Békés megyei területi igazgatója, Szpisják Zsolt 2013-ban, hagyományteremtő szándékkal hívta életre Békéscsabán azt az országos szinten is egyedülálló díjátadó gálát, melynek keretében nagy nyilvánosság előtt ismerik el a megye amatőr labdarúgásáért sokat tévő labdarúgókat, edzőket, sportvezetőket, játékvezetőket, valamint a sportág mecénásait. A kezdeményezésből közkedvelt, nagy érdeklődéssel kísért esemény vált.

Szponzorok